Green Hearses

GreenHearsesDe vraag naar milieuvriendelijke uitvaarten groeit

Hierdoor ontwikkelt het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de uitvaartbranche en “vergroening van uitvaarten” zich in rap tempo. De auto is in de keten één van de meest vervuilende factoren. Om dit onderdeel te vergroenen is het label “Green Hearses” door THC opgezet om aan deze vraag te voldoen. Onder dit label wordt milieuvriendelijk uitvaartvervoer verder ontwikkeld.

Hybride Bekijk video

THC levert Hybride Mercedes Benz begrafenisauto’s. Volledig hybride auto’s kunnen zowel op de elektromotor als op de verbrandingsmotor rijden. De verbrandingsmotor is nog steeds direct aan de wielen gekoppeld. Een serie-elektromotor, die ook als generator werkt, staat hier parallel op. Tot een bepaalde snelheid rijdt de auto op de accu. Zodra er meer vermogen wordt gevraagd, sprint een schone dieselmotor bij. Dit zorgt er ook voor dat, naast een lagere uitstoot, de auto ook muisstil is als deze in de hybride stand rijdt.

Voordelen:

  • Minder uitstoot in het stadsverkeer
  • Relatief laag verbruik
  • Milieuvriendelijk imago
  • Geluidloos indien elektrisch wordt gereden

Groen gas Bekijk video

Wij leveren de Mercedes Benz en Cadillac XTS op groengas. Zelfs de grote Cadillac XTS begrafenisauto wordt hiermee schoner dan een gemiddelde auto.

Wat is groen gas?

Het gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch afval (planten, tuinafval, mest, rioolslib) wordt groen gas genoemd. Het is vrijwel CO2-neutraal en heeft na bewerking dezelfde eigenschappen als aardgas. Groen gas wordt door diverse partijen in Nederland geproduceerd en in het gasnet gepompt. Hiervoor worden groen gas-certificaten verstrekt, deze moeten garanderen dat groen gas ook werkelijk groen en beschikbaar is. Het systeem van groen gas is daarmee zeer vergelijkbaar met dat van groene stroom.

Wat is het voordeel van een begrafenisauto op groen gas?

Een auto die op groen gas/ aardgas rijdt is even snel. De motor is even krachtig en u hoeft hiervoor geen enkele concessie te doen aan comfort, laadvermogen of betrouwbaarheid in vergelijking tot auto’s die op traditionele brandstof rijden. Naast de vermindering van CO2-uitstoot en de verbetering van luchtkwaliteit, heeft het rijden op aardgas/groen gas de volgende voordelen:

  • Minder uitstoot in het stadsverkeer
  • Milieuvriendelijk imago
  • Stiller dan dieselmotor

Elektrisch Bekijk video

Onlangs hebben we een elektrisch aangedreven Mercedes Benz Vito ingericht voor een klant. Elektrische auto’s worden aangedreven door een elektromotor. Deze maakt gebruik van elektriciteit die afkomstig is van bijvoorbeeld chemische energie uit accu’s of uit een brandstofcel. Elektrische auto’s produceren plaatselijk geen verbrandingsproducten, zoals koolstofdioxide en stikstofoxide. De markt voor elektrische auto’s is nog volop in ontwikkeling. Op dit moment is elektrisch rijden door de lage actieradius de minst populaire bron van aandrijving. Toch heeft deze manier van rijden zeker voordelen;

  • Geen uitstoot in het stadsverkeer
  • Milieuvriendelijk imago
  • Geluidloos