5 x Trends in Rouwvervoer

Met een divers aanbod in rouwvervoer kunnen uitvaartbedrijven prachtige, invoelende statements maken naar hun klanten en diens wensen. Naast de traditionele rouwauto’s is er steeds vaker plaats voor alternatief vervoer van de overleden dierbare.

Deze vijf trends vallen anno 2018 op:

1. Urn-vriendelijk

Hoe geven we een gecremeerd lichaam in een urn tijdens het vervoer hetzelfde respect als een overledene in een kist? Omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van een begrafenis, is dit anno 2018 een actuele vraag bij carrosseriebouwers. De showstopper tijdens de National Funeral Directors Association Convention in Boston was in ieder geval een rouwauto waarbij de urn in een speciale, hoge uitsparing geplaatst kan worden. De urn is zodoende te zien door zowel de zijruiten als door de achterruit. Het publiek reageerde er enthousiast op want: “Deze modelvariant viert het leven van de gecremeerde overledene op een zeer waardige manier.”

2. Groener

Er worden flinke stappen gemaakt als het gaat om ‘groen’ uitvaartvervoer. Behalve dat elektrische auto’s op den duur beter zullen zijn voor ons milieu, spreekt het stille aspect zeker in deze branche boekdelen. Ook al maken de moderne motoren van hedendaagse uitvaartauto’s veel minder geluid dan hun voorgangers, een rouwauto die fluisterstil komt aanzoeven wordt door nabestaanden zeer op waarde geschat. Er is zelfs al een bedrijf uit Lisse dat – als wereldprimeur – een Tesla Model S ombouwde tot rouwauto.

3. Opvallend

Een bijzondere niche in het uitvaartvervoer vormen de supercars. Liefhebbers van bijzondere luxewagens, krachtige motoren en sportieve designs komen – ook na het overlijden – aan hun trekken. Zo kwam er al een omgebouwde Jaguar XF voorbij die met zijn lengte ieder formaat kist gemakkelijk kan vervoeren. Deze bijzondere Engelse heeft een 3.0 liter V6 onder de bevallige kap en nabestaanden zinken weg in ultracomfortabele zetels. Ook Duitse bouwers raakten geïnspireerd en namen de Porsche Panamera als basis voor een supercar rouwauto. Wie volgt?

4. Ruimtewonderen

Ze zijn niet meer weg te denken uit rouwauto-land: overbrengauto’s. In trek om hun multi-inzetbaarheid, discrete vormen en grootte laat menige nabestaande zich er – samen met de overledene – in naar het kerkhof of crematorium vervoeren. De vraag naar nog grotere uitvaartwagens groeit. Zo zet een uitvaartbedrijf regelmatig een Uitvaartbus in zodat geen enkele uitvaartgast meer achter de rouwauto aan hoeft te rijden. In deze hoedanigheid kan de bus ook een afscheidstour langs favoriete plekken van de overledene maken.

5. Chauffeur-loos

De zelfrijdende auto wordt waarschijnlijk sneller realiteit worden dan menigeen denkt. En zal dan ook zijn intrede maken in de begrafenisbranche. Voor het zover is, staat de voorloper van de zelfrijdende rouwauto al klaar bij het Amerikaanse bedrijf The Aeternal. Zij bouwden een concept van een hoogst wendbare auto die zelfstandig een kist of urn van de plaats van opbaren naar begraafplaats kan transporteren. Omdat de wielen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, kan deze transporter gemakkelijk in kerken en nauwe paden op begraafplaatsen manoeuvreren. Hij is met afstandbediening te besturen, maar kan ook zelf een vooraf ingeprogrammeerde route rijden, zodat nabestaanden ernaast kunnen lopen.

Stel uw eigen rouwvoertuig samen

Uw rouwwagen wordt pas echt functioneel wanneer deze is aangepast gericht op de specifieke activiteiten van uw uitvaartonderneming. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid uw eigen rouwvoertuig samen te stellen met de specificaties die het beste bij uw bedrijfsvoering passen.

Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken.

Neem contact op met mij

  • Neem contact op met mij

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Productie in eigen regie
  • Reparatie en onderhoud in eigen werkplaats
  • Service, sales en lease door eigen experts