Derks Bedrijfswagens viert spetterend zilveren jubileum

Derks Bedrijfswagens viert spetterend zilveren jubileum

Het is vandaag feest in het Udense, want Derks Autogroep is jarig! Eigenaar Jack Derks hield de wind er – ook in lastige economische tijden – onder en zodoende floreert het nu 25-jarige bedrijf als nooit tevoren. Toch was de start een tikkeltje lastig…

Op zijn drieëntwintigste wilde de jonge Jack Derks een autobedrijf beginnen, maar een geschikte bedrijfsruimte vinden was in 1991 knap lastig. “Volgens de gemeente moest ik geduld hebben, zij hadden namelijk plannen voor een gemeenschappelijk bedrijvenpand waarvoor ik in aanmerking zou komen,” legt Jack desgevraagd uit. “Maar ik was destijds al meer van het dóórpakken en praatte erover met mijn ouders, die me tot mijn vreugde hun eigen garage ter beschikking stelden. Zij brachten daarmee een groot offer, want het was enigszins illegaal. Op een gegeven moment stond alles vol met auto’s: de tuin, de stoep en de oprit… Gelukkig waren zij ondernemende mensen die mijn ambities wel begrepen. En ik ben blij dat ik niet naar de gemeente heb geluisterd, want dat beloofde pand is er nooit gekomen.”

Vroege vogel

Derks Bedrijfswagens werd al gauw een begrip in de regio en verhuisde naar een ‘echt’ pand. Het autobedrijf, dat is gespecialiseerd in bedrijfswagens in alle vormen en maten, maakte met eigenaar en directeur Jack Derks door de jaren heen een steady groei door en nam onlangs The Hearse & Limo Company, met Marc van Ravensteijn aan het roer over. De twee mannen kunnen zowel zakelijks als privé met elkaar lezen en schrijven en uiteraard deelde ook Marc vandaag in de feestvreugde. Jack stond zelf niet zo stil bij het 25-jarige jubileum, maar zijn twintigkoppige team – en familie – des te meer. “Ik begin ’s ochtends altijd rond kwart voor zeven, maar vanochtend was ik wat later want mijn vrouw hield me op,” lacht Jack. “Eenmaal bij de poort aangekomen, was die wel van het slot af, maar toch dicht. Dat vond ik vreemd, maar nog steeds ging er geen lampje branden. Pas toen ik het bedrijf binnen stapte, alle lichten aanfloepten en iedereen daar stond te klappen en lachen, viel het kwartje. Wat een leuke verrassing!”

Jack is de brandstof in de motor

De medewerkers boden Jack een uitgebreid ontbijt aan, met verse croissantjes, jus d’orange en taart. En er stond een zeer speciaal cadeau klaar voor Jack – en het bedrijf. “Mijn broer Ruud, die hier bedrijfsleider is, hield een speech waarin hij zei dat ik hier de brandstof in de Derks-motor ben. Dat vond ik een leuke beeldspraak en toen het cadeau werd gepresenteerd, vond ik dat ook zeer toepasselijk: een prachtige, antieke benzinepomp! We zijn ons bedrijf momenteel aan het verbouwen en die pomp krijgt, samen met de antieke, in bedrijfskleuren gespoten bus, een prominente plek in de showroom.”

Zoons met interesse in het bedrijf

Als geheim van zijn succes noemt Jack dat hij weet waar zijn kracht ligt, en vooral ook waar die niet ligt! “Zaken waarin ik zelf niet goed ben – en dat zijn er nogal wat – delegeer ik naar mensen die er wél goed in zijn,” zo zegt hij stellig. “Daarom heb ik steeds de juiste mensen om me heen verzameld en ben inmiddels apetrots op mijn goed geoliede team. Ik zie het als mijn taak om te delegeren en motiveren, en af en toe controleren. Dat laatste verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, want iedereen hier kent zijn of haar taken.” Jack’s beide zoons Teun en Bart waren ook bij het feestje aanwezig. Jack: “Ze zitten allebei op de IVA Driebergen Business School en zitten er ook op kamers, dus ik vond het geweldig dat ze hier ondanks drukke tentamenweek konden zijn. Ze krijgen steeds meer interesse in ons bedrijf, stellen de juiste vragen en denken mee. Ik heb ze altijd vrijgelaten in hun keuzes, maar stiekem lijkt het me ongelofelijk leuk als ze ooit binnen dit bedrijf hun plek vinden.”

Bekijk de volledige geschiedenis

Stel uw eigen rouwvoertuig samen

Uw rouwwagen wordt pas echt functioneel wanneer deze is aangepast gericht op de specifieke activiteiten van uw uitvaartonderneming. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid uw eigen rouwvoertuig samen te stellen met de specificaties die het beste bij uw bedrijfsvoering passen.

Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken.

Neem contact op met mij

  • Neem contact op met mij

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Productie in eigen regie
  • Reparatie en onderhoud in eigen werkplaats
  • Service, sales en lease door eigen experts