Engelse kater met Italiaanse Flair – Jaguar XF by Pilato

Wat krijg je als je een classy Engelsman kruist met een bellissimo Italiaan? Een Engelse kater met Italiaanse Flair – Jaguar XF by Pilato begrafenisauto! De charme van twee stijlvolle, Europese merken druipt af van dit model.

Voordat we het gaan hebben over deze prachtige begrafenisauto, de Engelse kater met Italiaanse Flair – Jaguar XF by Pilato, even wat achtergrond-informatie. Pilato is een familiebedrijf dat begin zestiger jaren werd opgericht door Luigi Pilato. Deze voormalige eigenaar van een uitvaartbedrijf in Ponte della Priula (niet ver van Venetië) verbouwde in zijn vrije uurtjes samen met een stel auto gekke collega’s regelmatig Mercedes Benzen tot luxe rouwwagens. Zoals dat vaak gaat met hobby’s waarin emozione zit, liep dit – op een positieve manier – volledig uit de hand. Luigi’s vrijetijdsbesteding werd zijn belangrijkste werk. Vol enthousiasme richtte hij het bedrijf Autotrasformazioni Pilato S.R.L. op. Zelfs zijn vrouw en drie dochters besmette hij met het ombouwvirus. Zij werken allemaal in de zaak.

Er bloeit moois op

Door de jaren heen werd de samenwerking met Mercedes alleen maar inniger. In de tachtiger jaren is Pilato al een begrip op de Italiaanse rouwauto-markt. En begint hij langzaam maar zeker ook andere merken te ‘doen’ zoals Fiat, Peugeot, Ford en Citroen. In 1999 verandert Luigi de naam van zijn bedrijf in Pilato S.P.A en als hij in 2008 een Jaguar XJ in ‘The Queen’ transformeert, is het succes gigantisch. Zo groot zelfs dat er al gauw meer moois opbloeit tussen de Italiaanse Hearse-freak en het stijlvolle merk met de kat. In 2010 ziet de Aurora, de rouwauto die werd geboren uit de XF, het eerste levenslicht.

Stijlvolle grijze kater

Het model Jaguar XF by Pilato dat nu te koop staat bij The Hearse & Limo Company is uit 2011 en zijn kloppend hart bestaat uit de 240 pk sterke 3.0 V6 diesel. Deze stijlvolle grijze kater heeft slechts 63.645 kilometers gelopen bij onze Zuiderburen. Het zwarte lederen interieur nodigt uit tot vele, relaxte en elegante ritten. De auto is op aanvraag leverbaar met het Duitse ‘schlittensystem’ of rollen in de vloer. Wilt u meer informazione of wilt u de motor zelf met een druk op de pulserende startbutton tot leven wekken? Belt u Ruud Derks of Marc van Ravensteijn. Zij staan u graag te woord!

Bekijk aanbod

Stel uw eigen rouwvoertuig samen

Uw rouwwagen wordt pas echt functioneel wanneer deze is aangepast gericht op de specifieke activiteiten van uw uitvaartonderneming. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid uw eigen rouwvoertuig samen te stellen met de specificaties die het beste bij uw bedrijfsvoering passen.

Laat uw gegevens hieronder achter en wij nemen contact met u op om uw wensen te bespreken.

Neem contact op met mij

  • Neem contact op met mij

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Productie in eigen regie
  • Reparatie en onderhoud in eigen werkplaats
  • Service, sales en lease door eigen experts