Geschiedenis

Van eenmanszaak tot Derks Autogroep


Autobedrijf Jack Derks en Derks Speciaalbouw

Na de afronding van de HTS Autotechniek werd het in 1991 voor Jack Derks serieus: de sleutelwerkplaats in de schuur van zijn ouders in Schaijk werd een officieel autobedrijf.

In eerste instantie nog als een reparatie- en onderhoudsbedrijf maar al snel volgde het specialisme bedrijfswagens en moest er in 1994 verhuisd worden naar een grotere locatie.

Zijn broer Ruud was inmiddels ook afgestudeerd en met name op technisch vlak al geruime tijd binnen het bedrijf actief. Daarom besloten de broers in 1999 naast het autobedrijf een carrosseriebedrijf te starten gespecialiseerd in de bouw, inrichting en aanpassing van bedrijfsvoertuigen.

Derks Bedrijfswagens

Omdat beide bedrijven al na enkele jaren meer groeipotentieel zagen besloten de broers hun bedrijven samen te voegen en op één gezamenlijke locatie verder te gaan. In Uden werd in 2004 het huidige bedrijf gehuisvest met de focus op het verzorgen van totale functionele mobiliteit voor een breed scala aan klanten.

Maar het belangrijkste: een totaalbedrijf met alle disciplines onder één dak.

Het huidige bedrijf is volledig gespecialiseerd in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen en biedt daar een compleet pakket van verkoop/ lease, productie, reparatie en onderhoud in eigen bedrijf.

Op de locatie aan de Belgenlaan heeft het bedrijf in de afgelopen jaren inmiddels een team van zo’n 25 specialisten verzameld met hetzelfde gevoel voor service en kwaliteit als de beide broers.

Derks Autogroep

Het bedrijf kiest ook duidelijk voor een aantal productgroepen waarin het in de top van de markt opereert.

Derks Autogroep is sterk in de markt van koel- en vrieswagens omdat deze volledig binnenshuis gebouwd en onderhouden worden. Ditzelfde geldt voor het rolstoelvervoer; de werkplaatsen zijn compleet ingericht voor het bouwen van voertuigen voor het vervoer van gehandicapten en rolstoelpassagiers. Met de overname van The Hearse & Limo Company in 2016 is hier de markt van begrafenisvoertuigen bijgekomen, Derks Uitvaartmobiliteit.

Bekend was het bedrijf echter al langer met deze productgroep; in 1999 werden de eerste overbrengvoertuigen al in onze eigen werkplaats gebouwd.

Als laatste discipline werd binnen de Derks Autogroep in 2016 een eigen leasemaatschappij gestart. Ook hierin voert functionele mobiliteit de boventoon; Derks Lease is volledig gespecialiseerd in de lease van bedrijfsvoertuigen, van short tot full operational lease.

Kortom:
Altijd in beweging, altijd in stijl. Daarom Derks

Persoonlijk contact met onze specialisten

  +31 413 24 10 40 Stuur nu een e-mail
  • Productie in eigen regie
  • Reparatie en onderhoud in eigen werkplaats
  • Service, sales en lease door eigen experts